Основна причина дамите да се насочват към фитнеса е желанието им да свалят няколко излишни килограма. Разбира се, че най-добрият начин да изгорим излишните мазнини е, чрез спорт, но освен това е задължително да променим и своето хранене. Знаете ли, че има протеини за жени? А знаете ли защо? Защото те помагат за оформяне на мечтаното тяло. Тук ще се спрем на ползите, които дамите могат да извлекат от един качествен протеинов суплемент.

Изгаряйте мазнини, а не мускулна тъкан

Намаляването на теглото не винаги означава, че сме елиминирали мазнините в проблемните области. Причината дамите да отслабват в една част от тялото, докато проблемните: корем, ханш и бедра си остават непроменени е неправилното хранене. Изцяло погрешно е схващането, че протеинът допринася единствено за мускулния растеж. Да, това е основното му свойство, но не и единствено.

Създаването на женски протеин има за цел именно да благоприятства отслабването при дамите, а не да им помогне да „напомпат“ огромни мускули. Всеизвестен факт е, че по време на активно физическо натоварване, тялото посяга към белтъка в мускулите, защото той е най-достъпният източник на енергия. Това означава, че мускулната тъкан ще претърпи разпад, а мазнините в тялото ще се запазят.

Ако искате да накарате тялото си да използва мастните клетки като гориво, то трябва да приемате достатъчно протеин. Дали под формата на суплемент или чрез храната, протеинът трябва да присъства в достатъчни количества в организма, защото само по този начин мускулният релеф, който искате да постигнете ще се запази и в същото време мастните натрупвания бързо ще изчезнат, осигурявайки нужната доза енергия на тялото.

Специално разработените протеини за жени имат и друго много важно свойство – поддържат усещането за ситост. Причината повечето диети за отслабване да се провалят е гладът, защото с намаляване на калориите и повишаване на физическата активност чувството за глад се усилва неколкократно. Протеиновият шейк или дори едно вкусно протеиново барче ще ви дадат усещане за ситост и енергия за целия ден. Вероятността да се изкушите от нещо сладко или тестено е минимална, ако приемате протеинова добавка.

Кой протеин е подходящ за жени?

Като изцяло протеинови продукти за жени можем да посочим добавките WHEY 4 HER+ HAIR & NAILS и WHEY 4 HER+ RELAX & PM FORMULA
Първият протеин е разработен специално за жени, които са спортуващи и имат активно ежедневие. Той е извлечен от суроватъчен протеин, който възстановява изтощените мускули след тренировка. По-специалното в тази формула е добавеният витамино-минерален комплекс и екстракт от бамбук, които се грижат за здравето на косата и ноктите.

Вторият протеин е така  нареченият „нощен“ протеин, който има за цел по време на сън да възстановява разкъсаните мускулни влакна. Съдържащият се в него бавен мицеларен протеин се усвоява и подхранва тялото в продължение на 7 часа. Към формулата са добавени мелатонин, Л-Триптофан и екстракт от Пасифлора, които подготвят и отпускат тялото, така че то да навлезе по-бързо в дълбоката REM фаза на съня.

За максимален ефект комбинирайте след тренировка WHEY 4 HER+ HAIR & NAILS и вечер преди лягане WHEY 4 HER+ RELAX & PM FORMULA