Предтренировъчни

Предтренировъчните добавки са необходими за подготвяне на тялото преди физически натоварвания. Те се приемат с цел оптимизиране на мускулното кръвоснабдяване, сърдечносъдовата система и способността на тялото за бързо възстановяване. Всички те са проявления на повишената издръжливост – изключително важна за спортистите. Чистата енергия е сред най-необходимите условия за започване на тренировка. Знаем, че достатъчен запас за тежко телесно усилие количество трудно се синтезира само чрез храната, независимо колко питателно се храним.

4+ Nutrition предлага асортимент от свръхполезни предтренировъчни вещества, създадени за здравословни резултати и покачване на мускулната маса по естествен път. За оптимизирането на органичните възможности с доказано най-голям принос е протеинът – сложно устроеният белтък, доставящ най-голямо количество енергия, освен въглехидратите и мазнините. В съставът му участват комплекс аминокиселини, наричани протеиногенни или α-аминокиселини.

Магазинът ни предлага различен тип формули, създадени за по-продължителни и резултатни тренировъчни процеси. Сред тях се намират изброените макронутриенти и аминокиселини – Креатин, Аргинин, Глутамин, Таурин, Тирозин, Бета-аланин и др.

Специално внимание във формулите е отделено на магнезият, кофеинът и витамините, които улесняват сложните биохимични процеси. Резултатът е приток на енергия, преобразуването на мастни киселини в допълнителен енергиен запас, повишено кръвообращение и липса на умора, както и подсилена имунна система.

За повече издръжливост и устойчивост

Спортните занимания  изискват незабавна енергийна активизация. Всички наши препарати са ориентирани към тази цел. Най-ефикасните източници за експлозивни тренировки с усилен интензитет са няколко препарата. Обогатената от нутриенти и забавящи натрупването на водородни йони вещества, с добавени витамини и минерали “All In” формула, оптимизира всички важни при натоварване телесни функции. Подобно действие откриваме в Xtreme Pump + – добавка на 4+ Nutrition с креатин и комплекс от най-важните “напомпващи“аминокиселини – Аргинин, Глутамин, Таурин и Тирозин. Тука са и BCAA веригата (L-левцин, L-изолевцин, L-валин), както и Бета – аланин/Хистидин – основният градиент за синтез на карнозин.

Карнозинът забавя мускулната умора и повишава издръжливостта, оптимизирана от постепенното подаване на енергийна мощ чрез въглехидрати. Магнезият също се грижи за енергийната доставка и възстановяване на клетките и имунитета. Кофеинът и витамините осигуряват още сили и ограничаване действието на свободните радикали.

Omnia + e продукт с подобен ефект, залагащ основно на аргининовите и креатинови свойства, съчетани с L-глутамин и BCAA аминокиселинен комплекс. Тя се грижи за периферното оросяване, бързото транспортиране на хранителни вещества към клетките и предотвратяване разграждането на мускулният протеин. Креатинът крие свойства за повече и по-бърз мускулен растеж.

Fuel+ и XNO+ са други два препарата за незабавна и интензивна енергия. Основна функция: бърз допълнителен енергиен запас за експлозивни резултати, скоростно възстановяване, ниска умора при интензивна тренировка. XNO+ добавя към аргининът, креатинът и тауринът безценната аминокиселина Бета – аланин – освен че спомага карнозиновият синтез, тя предотвратява секретирането на млечна киселина – основният причинител на умора.

Точно с цел ограничаването й е създадена Beta A+ –  добавката, която поддържа pH средата в подходящо количество за свръхинтензивни натоварвания. Карнозиновият елемент е и с антиоксидантен ефект, който донякъде замества витаминната среда.

За сърдечносъдовата система и оптимално разпределена енергия

Pre Cardio+ ще оптимизира съвместимостта между мастната тъкан и мускулната маса, като освен това спомага за допълнителният запас на гликоген. Калциев пируват оптимизира транспортът на нутриенти, отвеждайки ги към мускулните клетки, вместо към мастните. Той складира там и повишено количество глюкоза, която претърпява метаболитна трансформация. Алфа липоева киселина използва необходимият процент глюкоза и го подсилва , предоставяйки на клетките повишен енергиен капацитет.

Препаратът предпазва сърдечният мускул и подобрява функционалността му, като ограничава свободните радикали и инхибира окисляването на LDL холестерол. Освен това обаче той благоприятства засиленото развитие на мускулна маса.

За дамите

Магазинът ни разполага и с нежният пол, привърженик на интензивната силова активност. Прекрасен комплекс от въглехидрати и  BCAA аминокиселини, той освобождава енергия към клетките постепенно и осигурява продължителна енергиен запас и усещане за бодрост.

Съставът му се състои и от цинк, ниацин (B3), холин и карнитин. Елементите оптимизират енергийният метаболизъм, възстановяват активно клетките  и намаляват стресовата реакция от окислението им. Карнитинът пък е известен с преобразуването на мастните киселини в енергийна мощ, което представлява изгаряне на всички излишни мазнини и предизвиква бързо вталяване.