Възстановяване

4+ Nutrition ви представя специалната си колекция от хранителни добавки за възстановяване. Тук присъстват продукти с разнообразен състав и свойства. Общото между всички тях е способността им самостоятелно и в комбинация да съдействат за ускоряване на възстановителните процеси.

Всеки запален спортист и особено бодибилдър, амбициран да извлече максимум ползи от тренировките, трябва да приема групата суплементи, познати в спортните среди като следтренировъчни формули. С приема на подходящите продукти, се използва, така нареченият анаболен прозорец, даващ възможност за добър мускулен растеж и възстановяване след тренировка.

В края на тежката тренировъчна програма, на каквато спортистите се подлагат ежедневно, тялото е достигнало своята най-ниска степен на активност. Всички важни микро и макро нутриенти са изчерпани, мускулите са изтощени, а хормоните са във върховата си активност.

Ако точно в този период не се приеме подходящата комбинация от активни вещества, се допуска задействането на катаболните процеси, водещи до разграждане на мускулната тъкан и повишаване на физическата умора. Тренирането с тежести и с голям брой повторения на упражненията не винаги е гаранция за бърз мускулен растеж. Малко помощ чрез правилно суплементиране никога не е излишна.

От какво се нуждаем след тренировка?

Добавките от групата на следтренировъчните формули представляват перфектно комбинирана бленда, включваща най-важните за спортиста компоненти – протеин, въглехидрати, аминокиселини с разклонена верига, креатин, глутамин, електролитен комплекс и комплексни аминокиселини.

Част от специално формулираните следтренировъчни добавки представляват микс от всички тези важни компоненти, докато е други те са представени самостоятелно. Това дава по-добра възможност на спортистите да отговорят на индивидуалните нужди на своето тяло.

Протеинът е вероятно най-важният фактор за възстановяване на мускулите след тежка тренировка. Той има пряко участие в растежа и поддръжката на мускулната тъкан. След тренировка е особено необходим бърз яйчен или суроватъчен протеин, който да достави моментално необходимите аминокиселини, за да започне бърз протеинов синтез в тялото, а съответно и изграждане на нова мускулна маса.

Въглехидратите, представени под формата на въглехидратна матрица в следтренировъчните формули, имат за цел да възстановят изчерпания по време на тренировката гликоген. Когато се пропусне доставянето на захари, тялото посяга към собствените гликогенови запаси, а това води до забавяне на възстановителния процес и разграждане на мускулната тъкан.

Аминокиселините с разклонена верига – BCAA, са друга, много важна част от следтренировъчния режим на спортуващите. Така необходимите за мускулния растеж Левцин, Изолевцин и Валин подпомагат усвояването на протеина и стимулират протеиновия синтез в мускулните клетки. Те същевременно потискат продукцията на Кортизол, който  е най-силно проявяващият се катаболен хормон.

Перфектно формулирани, удобни и чисти продукти

Всички добавки за възстановяване на 4+ Nutrition се характеризират с изключителна чистота на основните съставки и прецизно дозирани компоненти. Те са нужни както за бързото възстановяване на тялото от тежкия физически стрес, така и мускулния растеж. Увеличаването на мускулната маса в спортове като бодибилдинга е основна цел на повечето състезатели.

Продуктите на италианската компания са разработени в удобна за употреба форма. Можете да изберете суплементи, формулирани като готови за консумация напитки, в случай че държите на бързата и удобна употреба. На разположение имате също таблетки и фина пудра с висока водоразтворимост. Всеки продукт ви гарантира бързо и продължително действие по време на анаболния следтренировъчен прозорец.