Енергийни Стимулатори

Енергийни Стимулатори

Тази категория включва цялата гама енергийни добавки на марката 4+ Nutrition. Разнообразието от формули е огромно и способно да задоволи всички изисквания и нужди на активните спортисти. Добавките, с тонизиращ ефект, са сред най-важните спортни суплементи, тъй като доста често от тях зависи качеството на тренировките и нивото на спортните резултати.

Продуктите от тази група се отличават като състав, начин на употреба и време на действие. Обединява ги единствено способността им да изпълняват функцията на гориво, нужно на тялото, за да се справи с предизвикателствата на една продължителна силова тренировка. Те са стимулатори, осигуряващи сила и издръжливост, нужни на натоварения атлет.

След интензивно физическо натоварване, често възникват неблагоприятни за спортиста процеси. Най-открояващи се, са катаболните ефекти и усещането за умора и отпадналост. Благодарение на перфектно формулираните добавки за енергия и сила, включени в категорията, неблагоприятните процеси могат лесно да бъдат предотвратени.

Защо да заложите на тази група спортни суплементи?

В професионалния спорт е недопустим приемът на медикаменти, притежаващи свойството да повишават силата и издръжливостта. Така наречените стимуланти нямат място в живота на професионалните състезатели. Това, което прави отличните енергийни продукти на 4+ Nutrition подходящи за всеки, е изцяло натуралният им състав.

При тяхното създаване са използвани предимно естествени източници на енергия. Твърдението е валидно за всички активни компоненти – кофеин, въглехидрати, витамини и минерални соли. Специфичното действие на спортните добавки за сила и енергия на италианската марка, се дължи изцяло на добре премерената концентрация на отделните активни вещества.

Те помагат за постигане на отличен електролитен баланс, благодарение на който се повишава издръжливостта по време на особено тежки и продължителни тренировки. Енергийните продукти се характеризират с оптимална осмотична концентрация на натрий и магнезий, борещи се успешно с умората и чувството за отпадналост. Енергийните буустери са подходящи за употреба както преди, така и след физическата подготовка.

Витамините и минералните соли са много важен компонент от  състава на енергийните хранителни добавки на 4+ Nutrition. Витамин Е предпазва тялото на спортиста от оксидативно увреждане, докато добавеният витамин С подпомага нормалната функция на имунната система, поставена под въздействие на голям физически и емоционален стрес.

Както знаем голямото физическо натоварване представлява изключителен стрес за тялото на тежкоатлетите, който се проявява с понижаване на защитните сили на организма, което пък води до възникване на инфекции и ставни и мускулни възпаления.

Добавките от категория енергийни стимуланти, са подходящи за мъже и жени и могат да се приемат преди и след тренировка. Те имат за цел да повишат силата и издръжливостта на атлетите по един естествен и напълно безопасен начин. Чистотата на вложените съставки ги прави подходящи дори за тези, които по една или друга причина изключват напълно приема на вредни и съмнителни по своето действие стимулиращи агенти.

Макар в този раздел да липсват специално разработени добавки за енергия за жени, всеки продукт би могъл да се възприеме и като женска формула. Това се дължи на липсата на вещества, въздействащи на хормоналния баланс в човешкото тяло. За разлика от анаболните стероиди, стимулантите на 4+ не съдържат забранени и опасни за здравето химични съединения и синтетична форма на мъжкия хормон тестостерон.

Суплементите на утвърдената италианска марка са разработени по начин, който прави употребата им лесна и удобна. Част от продуктите са формулирани като готова за консумация енергийна напитка, а други са в прахообразна и таблетна форма. Общото при всяка група е бързото усвояване в организма, с което се гарантира незабавен прилив на енергия и физическа мощ.