Издръжливост

4+ Nutrition ви представя специалната си колекция от хранителни добавки за издръжливост. Те намират сериозно приложение в тренировъчната програма на запалените билдъри и атлети, поради свойството им да благоприятстват провеждането на една продължителна и интензивна тренировка. Предстои ви силова тренировка с голям брой повторения? Значи продуктите от този раздел са ви силно необходими.

Защо не бива да се отказвате от тях?

Мотивацията сама по себе си е крайно недостатъчна за провеждането на тежките тренировки с тежести, включващи и голям брой повторения. Тялото бързо изчерпва енергийните си запаси, а умората е най-силният демотиватор. За да имате силите да продължите с упражненията в залата, спортните добавки за издръжливост се оказват особено необходими.

Глюкозните колебания пречат на преодоляването на умората, поради което въглехидратите си остават изключително важен нутриент, осигуряващ непрекъснат прилив на сила и мускулна мощ. Това съвсем не означава, че е редно да приемате каквито и да е въглехидрати. Празните захари в сладкишите биват изгаряни бързо и преобразувани от тялото в мазнини.

Специалната ни група добавки за издръжливост залага на съвсем друг тип въглехидратни източници. Формулите на 4+ залагат на различна група въглехидрати с различно време на абсорбция, като фруктоза и декстроза. С тях се гарантира незабавна и постоянна енергия, но същевременно се поддържат в норма и глюкозните нива.

Кои са източниците на енергия?

Освен въглехидратите, кофеинът е друг мощен активатор на сила и мускулна мощ. Във формулите на италианската компания са използвани различни кофеинови източници с изцяло натурален характер. Зеленото кафе е не само отличен доставчик на кофеин, но и мощен антиоксидант, предотвратяващ действието на свободните радикали.

Благодарение на оптималната доставка на кофеин, се подобрява не само работата на мускулите, но и мозъчната функция. Високата умствена концентрация е не по-малко необходима за провеждане на интензивния тренировъчен план. Нищо не бива да ви отклонява от набелязаната спортна програма.

Тауринът е друг важен компонент на хранителните добавки за сила и издръжливост, включително тези на престижната италианска марка. Той е условно приет за незаменима аминокиселина, представляваща съставна част на жлъчните соли, отговорни за мастната абсорбация. Тази аминокиселина не е част от същинската мускулна клетка, но се съдържа в аминокиселинния басейн, който я изгражда.

С включването на Таурин в тренировъчните формули на 4+, се цели по-добър пренос на глюкоза и аминокиселини в клетките. Макар и с помощно/транспортно действие, аминокиселината има изключително важна рола в повишаване на издръжливостта. Сходно е участието и на екстрактът от Yerba Mate – растение с висока концентрация на кофеин, но и с уникалната функция да поддържа постоянното действие на кофеина.

Не бива да пренебрегваме и ролята на някои витамини и минерални соли, включени в състава на добавките, повишаващи силата и издръжливостта. Калият и Магнезият присъстват в голяма част от продуктите, тъй като тяхната загуба при изпотяване е най-голяма. Освен за възстановяване на загубите, двата минерала се използват и като превенция на мускулните крампи и ставните болки.

Казеинът е една от най-важните форми на протеин, що се касае до тренировъчните формули. Той осигурява бърза доставка на аминокиселини, с цел предотвратяване на катаболните процеси, водещи до физическо изтощение и мускулен разпад. Специалните хранителни добавки за издръжливост на 4+ Nutrition са представени в различна, но еднакво лесна за приемане форма – на прах, таблетки и готови за употреба енергийни напитки.