Суроватъчен протеин

Суроватъчен протеин

Един от най-качествените източници на полезен белтък е, така нареченият суроватъчен протеин, който хората на интензивните спортове предпочитат пред всяка друга форма на протеинови добавки. Като една от водещите марки хранителни суплементи за спортисти, 4+ Nutrition отдели специално внимание на протеиновите бленди, събирайки ги в отделна категория.

Тук ще намерите продуктите, представляващи мощен по своята формула комплекс, разработен на базата на различни източници на белтъчини от животински произход. Ако ви е нужен суроватъчен протеин изолат на изгодна цена, значи сте попаднали на правилното място.

На какво се дължи силата на протеиновата бленда?

Комбинацията от няколко протеинови форми се оказва печеливша стратегия, а тайната на успеха се дължи основно на многостепенното ѝ действие. Подбирайки различни по химичен състав форми на белтък, се получава продукт с изключително бързо и продължително действие.

Поради факта, че различните форми на протеина имат различна скорост на освобождаване, чрез тяхното комбиниране се постига едновременно бързо, средно и бавно освобождаване. Същевременно действието на основните компоненти на добавките се застъпва, така че след преминаване действието на един от видовете, да може да се задейства следващата протеинова форма.

При продукти като Pro Blend, включени в категорията, се залага на няколко различни източника на белтъчини. Това са: суроватъчен протеин изолат, концентрат, яйчен албумин, мицеларен казеин и калциев казеинат. Отличният подбор и прецизна дозировка на всеки един от компонентите, води до създаването на съвършена суроватъчна матрица с едновременно бързо и продължително освобождаване.

Чрез уникалната си формула, протеиновите бленди на 4+ се оказват продукт без аналог на пазара на спортни добавки в момента.

Защо протеиновият комплекс на 4+ Nutrition e по-добрият избор?

За професионалните атлети и хората, амбицирани да поддържат добра спортна кондиция, е важно да получат суроватъчна матрица с отлично качество и чистота. Високото качество и чистота са характерни за всички спортни хранителни добавки на италианската компания, за която е въпрос на чест и престиж да предложи безупречни формули, разработени от идеално чисти суровини с проверен и доказан произход.

Самата технология на производство допринася за високото качество на суроватъчния протеин, включен в раздела. Мицеларният казеин например, е по правило с ниска водоразтворимост, но благодарение на специалния начин на обработка на казеиновите мицели, се получава суплемент с отлична разтворимост във вода и други видове течности.

Уникалната суроватъчна матрица на 4+ е толкова добра спортна добавка, заради възможността с една дневна доза от продуктите на марката, да се покрият напълно специфичните нужди на тялото.

Приемайки протеиновия комплекс преди тренировка, вие можете да разчитате на бързото действие на суроватъчния протеин изолат, който впоследствие ще отстъпи място на концентратната разновидност, и така, докато се стигне до освобождаването на мицеларния казеин, който е бавният в матрицата, но важен, защото помага да се избегне нощният катаболизъм.

Кога приемът му е вярното решение?

На този въпрос може да се даде еднозначен и категоричен отговор – винаги. С каквато и цел да се насочите към нашия първокачествен суроватъчен протеин изолат на изгодна цена и с отлични характеристики, винаги ще получите максимално удовлетворение. Изолатната форма на протеина е с много висока бионаличност. Само 2 гр. се съдържат около 90% белтъчини.

Протеиновия изолат от суроватка, можете да приемате, когато:

Искате бързо възстановяване и мускулен растеж

Италианската компания е разработила специална гама суроватъчни протеини на достъпни цени. Те са получени чрез изолиране на съдържащите се в суроватката млечна захар (лактоза) и животински мазнини. Процесът се изпълнява по нова, революционна технология, позволяваща запазване на пълния аминокиселинен басейн, съдържащ се в млякото.

Изолатната форма на суроватъчните протеини се усвоява с висока скорост дори от хора с храносмилателни проблеми. Това означава и незабавно разграждане на белтъчините до отделни групи аминокиселини, сред които най-важни за мускулния растеж и възстановяване са верижно разклонените BCAA.

Целта е изчистване на телесните мазнини

Не само жените, но и много мъже прибягват до прием на суроватъчен изолат с цел изчистване на мазнините и отслабване. Протеините имат свойството да подпомагат липидния метаболизъм, стимулирайки тялото да преобразува мастните клетки и да ги използва като източник на енергия. При една бедна на въглехидрати диета, алтернативните енергийни източници са особено необходими.

По този начин с всеки прием на протеинов шейк, вие си осигурявате нужната сила за изпълнение на тежката тренировка, и в същото време премахвате мастните натрупвания не само в проблемните зони, но и в скелетната мускулатура. Билдърите, работещи за изчистване и релеф, винаги избират най-добрия суроватъчен протеин изолат, предлаган на пазара.

Другите форми на белтък не са подходящи за вас

Въпреки че въглехидратите са изключително необходим източник на енергия, а и нужни за самото усвояване на протеина в мускулните клетки, в някои случаи тяхното наличие в суплементацията е нежелано. Спортистите, предразположени към диабет избират изолатните протеинови пудри. В техния случай те са единствения протеинов източник, който могат да използват, без това да се отрази на инсулиновите нива в организма им.

Протеините на прах с по-висок процент мазнини са добри гейнъри, но в някои случаи могат да повишат и нивата на лошия холестерол. Спортистите със сърдечно-съдови проблеми е добре да заложат на суроватъчните субпродукти, защото се грижат не само за бързото възстановяване и нарастването на мускулната тъкан, но и за намаляване на плаката в кръвоносните съдове, подобрявайки същевременно преноса на аминокиселини и азот към мускулните клетки.

Кога и как да го приемаме?

Като супер бърз доставчик на белтъчини, суроватъчният изолат се приема преди и след тренировка. Предварителният прием има за цел да повиши силата и издръжливостта, необходими за правилно изпълнение на упражненията с тежести, а също и да намали загубите по време на натоварването. Следтренировъчният протеинов шейк е задължителен, защото с него се ускорява възстановяването и се предотвратяват катаболните процеси.

Суроватъчен протеин можете да приемате сутрин и в тренировъчни дни. Дозата обикновено се определя спрямо нуждите на отделния индивид и търсения от него ефект – мускулен растеж, възстановяване, понижаване на теглото и т.н.

Експертите на италианската компания, наред с всички специалисти по спортно хранене, ви препоръчват да използвате 30 гр суха субстанция при всеки прием, която следва да смесите с вода, нискомаслено мляко или плодов сок по желание. Протеиновите пудри на 4+ са с отлична разтворимост и много приятен вкус.

WHEY+

От 70.00 лв. до 250.00 лв.

Micellar+

От 97.00 лв. до 165.00 лв.

Hydro+

От 90.00 лв. до 165.00 лв.

ISO+

От 90.00 лв. до 165.00 лв.