Растителен протеин

Растителен протеин

4+ Nutrition е сред водещите производители на спортни хранителни добавки, защото знае как да задоволи нуждите на всички групи потребители. Предлагайки вегетариански, растителен протеин на достъпна цена, италианската компания запълва една сериозна ниша, която има своя не малък и постоянно нарастващ контингент от потребители.

Голяма част от активните спортисти са вегани и вегетарианци, а част от тях следват спортен режим, изключващ напълно белтъчините с животински произход. Лактозната нетолерантност е друг проблем, за който се заговори сериозно в последните години, а именно той е причина за опасен недостиг на белтъчини в човешкия организъм.

Защо растителен, а не животински?

За голям процент от спортистите, белтъчините с животински произход не са адекватна опция. Макар и с по-висока хранителна стойност, белтъкът с източник мляко, месо и яйца е неподходящ за веганите-атлети. Наред с останалите спортисти, те също се нуждаят от допълнителен прием на протеини.

Специфично за специално разработения от италианската марка вегетариански протеин, е суровината, използвана за производството. Използвани са изцяло растителни източници – главно ориз и грах, които са малко познат на повечето хора доставчик на белтък. Продуктите от този раздел представляват чист изолатен протеин с висока хранителна стойност и отличен биохимичен състав.

Интересен е изборът на грах в състава на протеиновите суплементи на растителна основа. Той, както повечето бобови култури е с натурално високо съдържание на белтъчини, отговарящо на до 25% суха субстанция – количество, напълно задоволяващо дневните нужди на дори най-натоварените атлети.

Друго предимство на белтъчините, съдържащи се в граха е по-лесната им усвояемост в стомашно-чревния тракт. Граховият белтък съдържа по-голямо количество незаменими аминокиселини, а те са изключително необходими при натоварен спортен режим и особено преди и след тежки тренировки.

Висококачествените вегетариански протеини 4+ се отличават с перфектната комбинация от есенциални аминокиселини, участващи в състава на продуктите. Те предлагат навременна доставка на важните за спортистите – лизин, аргинин и глутамин, комбинирани с 3-те основни аминокиселини с разклонена верига (BCAA).

Добрите спортни резултати зависят в голяма степен от допълнителния прием на протеинови шейкове, ето защо растителните формули от тази категория дават равен старт на всички атлети, независимо от хранителните им навици и предпочитанията към дадена хранителна група.

Революционна технология на производство

Технологията, по която е разработен висококачественият растителен протеин на 4 + е причина за неговия огромен успех сред потребителите. В процес на създаване на добавките, се залага не само на иновативните технологични процеси, но и на отличното качество и чистота на суровините.

Оризовият протеин например, се извлича от покълнали цели зърна кафяв ориз, а процесът представлява мокро смилане на суровите оризови зърна с максимално запазване на важните за перисталтиката фибри. Благодарение на оризовите влакнини, се предотвратява усещането за подуване и тежест.

Особено подходящ за жени

Нашите растителни протеини са особено подходящи за спортуващите редовно и усилено жени и дамите, подложени на голям физически и психически стрес. Протеинът, като основен източник на незаменимите аминокиселини, е способен да подобри общото здравословно състояние и същевременно да се погрижи за здравето на костите, кожата и женската ендокринна система.

Дамите, които са изключили животинските продукти от своето меню страдат от протеинов недостиг, особено ако спортуват усилено и редовно. Растителните ни формули ще ви помогнат да оформите  силно и напълно лишено от мазнини тяло, защото, както вероятно знаете протеинът има свойството да подпомага изгарянето на мазнините.

Вегетарианските продукти на италианската марка са с изключително приятен вкус и висока разтворимост. При създаването им са използвани няколко източника на белтък, което увеличава значително биологичната му стойност. С един прием получавате голяма част от количеството, необходимо за деня. По този начин ще компенсирате липсите, ако следвате хранителен режим, беден на протеин.

С всяка доза от нашите веган-протеини, вие получавате също оптималната доза витамини, минерали и баластни вещества, нужни за доброто състояние на стомаха и червата. Състоянието на храносмилателната система оказва огромно влияние върху усвояването на белтъчините. Ето защо в растителните ни формули са включени достатъчно влакнини, нужни за пълноценното им усвояване.

Веган протеините с марка 4+ са най-доброто средство за възстановяване запасите от белтък след интензивна тренировка. Предвид свойството на протеина да дава допълнителна енергия и да повишава издръжливостта, те могат да се приемат и преди всяка тренировъчна сесия и да заместват едно дневно хранене в нетренировъчни дни.

Приготвят се изключително лесно и бързо и могат да се консумират в комбинация с неподсладени соеви, бадемови или оризови млека. Съдържанието на въглехидрати в тях е минимално. Използвани са изцяло натурални подсладители, чиято концентрация няма да повлияе негативно на диетичния ви режим, в случай, че следвате такъв. Въглехидратите подпомагат усвояването на протеина и играят важна роля за бързото възстановяване след спорт.

Защо нашите формули са по-изгодни от много други продукти?

Ако избирайки растителен протеин се ръководите изцяло от неговата цена, то трябва да знаете, че изгоден е не този продукт, който струва най-малко, а този, способен да покрие напълно нуждите ви за един по-дълъг период от време. Нашите растителни пудри са с много висока бионаличност, а това означава, че с една доза получавате повече полезни вещества, отколкото евтините, нискокачествени добавки могат да предложат.

Допълнителен аргумент в защита на изгодната цена е наличието на голяма група важни за здравето микро и макро нутриенти. Производителят е добавил във всяка формула безценни за доброто състояние на тялото витамини, минерали и фибри, което ви спестява нуждата да ги купувате допълнително. В състава на продуктите са добавени витамините: С, В6 и В12, както и фолиева киселина, пантотенова киселина и минералите: магнезий, цинк и желязо.

Една опаковка от нашия вегетариански протеин съдържа цели 66 дози, което ще покрие нуждите ви за месеца или дори за два месеца, в случай, че приемате само една дневна доза от добавката. 4+ Nutrition държи изключително много на чистотата на суровините, които използва при създаване на своите хранителни добавки, а това ви гарантира пълна липса на вредни за здравето химически вещества и пестициди.

Iso+ Vegeterian

От 70.00 лв. до 125.00 лв.