Гейнър

Гейнър

Сред богатата гама спортни хранителни добавки на престижната италианска марка 4+ Nutrition ще срещнете и високовъглехидратните гейнъри. Без тяхната помощ нито един билдър не би могъл да постигне значителен прираст на телесна, а съответно и на мускулна маса, необходими за перфектната визия на тежкоатлетите.

Всеки гейнър на марката представлява уникална формула, получена след продължителни и задълбочени научни проучвания. Оптималното съотношение на протеини, въглехидрати, аминокиселини и креатин в тях е постигнато след дългогодишни изследвания на качеството и свойствата на отделните хранителни групи. Това са продукти с отлично качество и висока хранителна стойност, оказващи сериозна помощ в постигане на набелязаните цели.

Какво представляват и защо са толкова необходими?

В бодибилдинга терминът Гейнъри има особено значение. Той показва, че дадена група суплементи помагат за натрупване на телесна маса, подлежаща на преобразуване в мускулна тъкан. Нито един активно спортуващ човек не може да постигне прираст на телесно тегло чрез оптимизиране на хранителния си режим, поради невъзможността да се осигури подходящ хранителен прием на калории, съвместим със спортното хранене.

Тук възниква дилемата – прираст на излишни мазнини или загуба на телесно тегло, вследствие на тежките тренировки? За да се осигури качествен растеж, е необходим прием на над 4000 калории дневно. В рамките на диетичното хранене в бодибилдинга, това е и теоретично и практически невъзможно.

Производителите на фитнес суплементи разработиха специална група продукти, способни да направят увеличаването на тъканите не само възможно, но и лесно и бързо. Залагайки на качествен протеин гейнър с марка 4+Nutrition, вие получавате достъп до:

  • Висококачествен белтък, необходим за растежа на мускулната тъкан и преобразуване на мазнините в енергия;
  • Специални по структура и химичен състав въглехидрати, които не само ускоряват прираста, но са и чудесен енергиен източник, нужен по време и след тренировките. Захарите, като носител на въглехидратите са и незаменима храна за мозъка.
  • Аминокиселини в свободна форма. Всички важни за спортиста заменими и незаменими аминокиселини са част от състава на добрите гейнъри. Те имат пряко участие във всички физиологични процеси в организма и играят важна роля в преобразуването на мазнините в гориво.
  • Витамини от група В. Те поддържат работата на сърдечно-съдовата система, грижат се за здравето на кожата и костната система. В комбинация с безценния витамин С, те благоприятстват нормалната функция на имунната система, предпазвайки от тежки инфекции, вследствие на силния стрес, какъвто се явява за тялото интензивната физическа тренировка.

Италианската компания ви предлага лесно разтворими и бързо усвоим гейнър с дълготрайно действие, специално разработен за активно спортуващи хора. Всички продукти от тази категория са с отлично качество, 100% чисти съставки и цена, каквато трудно ще намерите другаде.

Кога разбираме, че са ни нужни?

Всеки атлет на даден етап от своята физическа подготовка разбира, че без висококачествени гейнъри не може да се постигне мечтаната физическа форма. Масивната мускулатура се изгражда изключително трудно, независимо колко усилено тренирате и правилно се храните.

Човешкото тяло има свойството да губи от теглото си при висок разход на енергия, а храната, съвместима с правилен хранителен режим не е способна да подпомогне натрупването на допълнителна тъкан. В конкретен момент голяма част от бодибилдърите разбират, че без добър високовъглехидратен гейнър не може да бъде оформено здраво и силно мускулесто тяло.

Тогава идва важният момент, в който вниманието трябва да се насочи към избора на качествен продукт с добри характеристики. Намирането му съвсем не е лесна задача, защото повечето потребители искат високо качество на възможно най-ниска цена. Макар и да не предлага евтини добавки, 4+ ви прави изключително изгодно предложение под формата на продукти с отличен състав и характеристики и висока концентрация.

Как да изберем подходящия?

При избора на гейнъри болшинството бодибилдъри правят грешката да се насочват към евтини хранителни добавки със съмнително качество и свойства. Много често гейнърите, предлагани на ниска цена използват простите захари като въглехидратен източник. Бялата рафинирана захар оказва негативно въздействие върху работата на панкреаса, стимулирайки повишен инсулинов синтез, водейки до натрупване на излишни мазнини.

Добре е гейнърът, който възнамерявате да използвате да съдържа няколко различни протеинови източника, за да си осигурите продължителна и постоянна доставка на белтъчини и преди всичко на аминокиселините, съставящи белтъка. 4+ ви предлага качествени гейнъри с цели 5 протеинови източника. С прием на една доза, вие получавате суроватъчен концентрат, изолат и хидролизиран протеин, а също така казеин и соев протеин.

Смесвайки различни протеинови форми, италианският производител на фитнес добавки има за цел да предложи целия аминокиселинен профил, от който усилено трениращите се нуждаят. Качественият гейнър осигурява всички важни комплексни аминокиселини в това число заменими и есенциални, както и най-важните за мускулния растеж и възстановяване – разклонено верижните BCAA.

Най-голямо внимание при гейнърите на 4+ заслужават въглехидратите, защото имат особено важна роля в изграждането на мускулатурата. Те трябва не само да подпомогнат растежа на мускулна тъкан, но и да обезпечат тялото с висока доза гориво.

Италианската марка залага на въглехидрати със специфична структура като малтодекстрин  и изомалтулоза, за които е характерна високата скорост на абсорбация. Изомалтулозата, от своя страна е единственият въглехидрат с нисък гликемичен индекс, способен да замести глюкозата при осигуряване на продължителен прилив на енергия.

Като цяло добрите гейнъри, каквито са добавките на 4+, се грижат за общото състояние на силно натоварените тежкоатлети. Добавените в тях витамини от група В имат за цел да подпомогнат възстановяването, да намалят умората, давайки своя принос за нормалния метаболизъм на енергия.

Различните съставки в гейнърите се грижат също за правилния метаболизъм  на въглехидрати и мазнини, така че натрупването на чиста телесна маса да бъде максимално улеснено. Гейнърите, които ви предлагаме в тази категория са с минимално количество мазнини и цели 12 гр протеин в една доза от 20 грама.

Допълнителни ползи можете да извлечете от наличието на сапонини и селен, грижещи се за доброто възстановяване на тялото след тренировка. Мускулният растеж с продуктите на 4+ Nutrition е гарантиран, благодарение на високото количество на BCAA аминокиселините, както и на присъствието на Аргини, Л-глицин и Л-лизин в добавките за маса.

XXXL+

От 69.00 лв. до 240.00 лв.