Tелешки протеин

Tелешки протеин

Телешки протеин с добро качество и изгодна цена предпочита да приема всеки втори бодибилдър, поради най-високото съдържание на важни за мускулите хранителни вещества, съдържащи се в него. Говорейки за чист и висококонцентриран белтък, не можем да не изтъкнем, че идеален източник на такъв е говеждото месо.

Добавките, включени в настоящата категория са отличен представител на белтъчините с животински произход. Способни са да задоволят нуждите и изискванията на взискателните атлети. Разработвайки специалната си продуктова гама, 4+ Nutrition се стреми да отговори на желанието на широк кръг хора да получат добавка с висока концентрация на белтъчини и важни аминокиселини, необходими за бърз и качествен растеж на мускулната тъкан.

Защо да заложите на продуктите от тази категория?

Единствената причина да се лишите от чистия телешки белтък, е ако режимът ви на хранене изключва месото и продуктите с животински произход. В противен случай се лишавате от един изключително важен градивен компонент за мускулната тъкан, без който не бихте могли да постигнете високи спортни резултати.

Телешкото е известно като супер богат източник на белтъчини, а освен това, той е и незаменим доставчик на креатин монохидрат, осигуряващ изключителна сила и мускулна експлозивност. Редица проучвания и тестове показва, че с него се постига и бърз растеж на скелетната мускулатура.

В телешкото се съдържат, макар и в по-малки дози ценните за мускулите аминокиселини: аргинин алфакетоглутарат(AAKG), бета-аланин и L-цитрулин. То е и най-бедно на полиненаситени мастни киселини, спрямо други животински продукти, например млякото. Това го прави подходящ суплемент за спортисти, желаещи да поддържат оптимално телесно тегло и добро здраве на сърдечно съдовата система.

Причината телешките протеини на 4+ да са толкова предпочитани в спортните среди, е отличната им разтворимост. Разработени чрез процеса хидролизация, пудрите са високоразтворими и бързо усвоими от стомаха. Голям процент спортисти споделят, че предпочитат именно тази форма на белтък, защото е по-лесно усвоима от гледна точка на храносмилането. Много по-рядко се съобщава за подуване и тежест в коремната област.

Високата концентрация на белтък в една доза от този продукт, позволява да се задоволят нуждите на атлетите за много по-дълъг период от време. Наличието на креатин, също така позволява да се спести приемане на допълнителна добавка, която го съдържа. Отличните качества на тази категория продукти ги правят идеални за интервала преди и след тренировка, с цел осигуряване на бърза храна за мускулите и още по-бързо възстановяване.

Специалните телешки протеини на италианската компания притежават отлични хранителни и вкусови качества. Високата им хранителна стойност им позволява да заместят едно дневно хранене, когато натоварената програма не позволява подобен лукс. При диета, бедна на белтъчини, добавките от тази група могат напълно да компенсират недостига, осигурявайки пълноценен източник на хранителни вещества.

Предимства

Ако все още се колебаете дали да изберете телешки протеин или да се насочите към друга форма на белтъчини, ще ви бъде полезно да знаете, че протеиновите пудри, базирани телешкото имат специфични особености и свойства, които заслужават вашето внимание.

Макар и с по-слаб аминокиселинен профил от суроватъчните концентрати и изолати, протеиновите пудри, включени в този раздел са отлично решение за спортистите, търсещи възможност да повишат мускулната си маса. Сред безспорните предимства на телешките протеинови добавки, можем да посочим:

Пълно отсъствие на лактоза

Лактозната нетолерантност е състояние, за което се заговори особено усилено в последните години, но то създава проблеми на хората отдавна, без да е напълно изяснен причинителя на оплакванията. Днес вече знаем, че на непоносимостта към лактоза се дължат редица проблеми на храносмилателната и отделителната системи.

Възможно е дори да не подозирате, че страдате от лактозна нетолерантност, но ако след консумация на млечни храни се появят газове, болки в стомаха, гадене, подуване и диария, то вероятно е по-добре да заложите на отличния ни телешки протеин на изгодна цена, вместо на суплементите с произход мляко.

Ниско съдържание на мазнини и въглехидрати

Говеждото е с много ниско съдържание на мазнини, а липсата на въглехидрати в него е доказана отдавна. Това прави протеиновите пудри от настоящата категория предпочитани от спортистите, следващи режим за редукция на теглото. Добра алтернатива на млякото са и за хората, предразположени към диабет.

По начало белтъчините и аминокиселините, които са съставна част на протеина, имат свойството да подпомагат изгарянето на мазнините. Това прави продукти като Pro Paleo+ идеалния суплемент за мъже и жени, чиято цел е да изгорят излишната мастна тъкан.

Натурално висока бионаличност

Телешките протеини са с много висока бионаличност – до 90-95% белтъчно съдържание в един прием. Процентът е идентичен с този на суроватъчните протеини, с разликата, че те не предизвикват неприятните странични ефекти, забелязващи се у болшинството потребители.

Въпреки по-слабия аминопрофил, в телешкия протеин на 4+ присъстват всички важни за мускулния растеж и възстановяване аминокиселини, сред които: аланин, аргинин, цистеин, глицин, хистидин, лизин, метионин, фенилаланин, серин, пролин, триптофан, тирозин и верижно разклонените – левцин, изолевцин и валин.

Оптимално количество фибри

Фибрите са хранителен компонент, който често пренебрегваме, но те имат особено значение за нормалната функция на стомаха и червата. Влакнините, съдържащи се в някои храни имат свойството да подпомагат усвояването на храната, и в същото време да подобряват работата на отделителната система.

Фибрите се грижат за добрата перисталтика и намаляват усещането за глад при нискокалоричен хранителен прием. Количеството фибри в телешкия протеин на 4+ Nutrition е 1 гр в доза. Те спадат към диетичния вид въглехидрати, осигурявайки енергия, но без да повишават инсулиновите нива в организма.

Витамини от група В

Витамините от група В са особено необходими на атлетите, подложени на голямо физическо натоварване. В някои продукти те са естествено налични, но в други биват добавени от добрите производители на фитнес добавки, с цел да повишат свойствата на самия продукт и увеличат ползите от неговия прием.

В перфектния телешки протеин на 4+ присъстват витамините В6, В2 и В1. Витамин В6 (Пиридоксин) има огромен принос за енергийния метаболизъм, а останалите два – В1 и В2 намаляват усещането за отпадналост и умора. Количеството на витамините от група В е цели 60% в една доза.

Как и кога да го приемаме?

Като бързоусвоим, качественият телешки протеин е най-добре да се приема сутрин и непосредствено след тренировка, за да се ускори доставката на белтъчините и аминокиселините, способни да предотвратяват катаболните процеси. Препоръчителната доза при протеина на 4+ е 30 гр за един прием. В зависимост от индивидуалните нужди и тренировъчната програма, са допустими до 3 дневни приема.

Протеиновите пудри на италианската компания са с безупречно качество, а благодарение на революционния технологичен процес на производство, и с отлична водоразтворимост. Могат да се разтварят във вода, плодов сок или мляко. Ще останете очаровани от приятна шоколадов вкус на лесно и бързо приготвения шейк.

HYDRO BEEF+

От 85.00 лв. до 155.00 лв.