Релакс и Възстановяване

4+ Nutrition ви представя специалната си селекция от хранителни добавки, поставени под общото наименование Релакс и Възстановяване. Категорията включва продукти с различен състав и свойства. Всеки от тях е разработен с идеята да подпомогне оздравителните процеси, а с това и мускулния растеж и постигането на определените цели.

Защо са ви нужни?

Ако смятате, че фитнес суплементацията е нещо ненужно, което само натоварва храносмилателния ви тракт и скромния ви бюджет, то определено грешите. Единствено чрез усилени и тежки тренировки е немислимо да се оформи силно мускулесто тяло. Истината е, че мускулите растат не докато ги принуждавате да повдигат огромни тежести, а след това.

Натоварвайки мускулатурата много над заложените предели, вие предизвиквате микроразкъсвания в тъканите, а те впоследствие се нуждаят от бързо и ефективно възстановяване. Храненето, включително фитнес суплементацията играе важна роля в изграждането на нова мускулна тъкан.

Ето защо, е от решаващо значение да приемате правилните продукти не само преди и по време, но и след тренировките с тежести. Чрез добре балансиран хранителен режим ще предотвратите катаболните процеси и по този начин вместо да изгубите мускулна маса, ще създадете благоприятни условия за нейното увеличаване.

Кои са правилните продукти?

Създавайки тази категория, ние имахме намерение да посочим на начинаещите билдъри какво им е нужно, за да ускорят процесите по възстановяване на увредените тъкани. Мускулите ви имат нужда не само от връщане на първоначалния им тонус и мощ, но и от почивка, но не от пасивна такава, а от интензивен релакс, включително от здрав и спокоен сън.

Релаксацията има за цел да стартира по-бързо процесите по изграждането на нова тъкан в подложените на физическо натоварване зони – рамене, ръце, гръб, гърди, бедра. За това ще ви бъде нужен качествен чист протеин, а още по-добре определени групи от съставящите го аминокиселини.

Аминокиселините с разклонена верига – BCAA неслучайно присъстват във всяка тренировъчна и възстановителна програма, включително и в нашата. Те притежават свойството да осигуряват бърза храна на мускулните клетки. За разлика от други видове аминокиселини, които могат да се метаболизират само в черния дроб, BCAA могат да бъдат метаболизирани в мускула, следователно, мускулите могат да ги използват като енергиен субстрат, без да се налага да ги извличат от мускулните протеини.

Антиоксидантите, каквито са витамините и минералните соли, както и различните форми на коензим Q10 играят съществена роля в клетъчната ATP енергийна продукция. Съдържат се в голяма част от нашите добавки за релакс и възстановяване, но не липсват и в самостоятелна форма. Продукти като UBIQUINOL QH+ осигуряват защита срещу оксидативното увреждане на телесните клетки, включително на липидите, протеините и ДНК.

Формулирани за удобен прием и лесно усвояване в организма

Различните хранителни добавки за релакс и възстановяване на италианската компания, са разработени в различна форма – на прах и като таблетки. Те ви гарантират удобен прием, независимо дали ще ги приемате директно под формата на капсули или ще ги смесите с вода, превръщайки ги в приятна напитка.

Благодарение на внимателния подбор на суровините и специалните технологични процеси на производство, всеки суплемент от категорията е лесно и бързо усвоим в организма. Дори разклонено верижните аминокиселини на 4+ са формулирани по начин, който не натоварва храносмилателната система и не предизвиква подуване и газове. Характерна за добавките ни е високата концентрация на активно вещество, позволяваща прием на по-малки дневни дози.