Антиоксиданти и Адаптогени

Антиоксиданти и Адаптогени

Добре дошли в категория Антиоксиданти и Адаптогени на електронен магазин 4+ Nutrition. Тук ще откриете отлични продукти, създадени с идеята да подпомогнат постигането на високи спортни резултати, чрез поддържане на тялото в добро здравословно състояние. Макар да са идеален помощник на активно спортуващите, добавките от раздела могат да се използват от всички хора, нуждаещи се от тяхната помощ.

Какви са техните свойства?

До прием на антиоксиданти под формата на хранителни добавки се стига, когато е ясно, че организмът страда от прекомерното натрупване на токсини. Отровите постъпват в тялото не само отвън. Лошата новина е, че тялото ни ги синтезира под въздействието на стрес, а на такъв е подложен почти всеки човек в съвременния свят.

Адаптогените имат сходна функция. Те подпомагат работата на черния дроб и жлезите с вътрешна секреция. Функцията на тези органи се нарушава отново под въздействие на токсините, появили се вследствие на вредни навици и стресови ситуации.

Специфичното тук е, че независимо колко мощен антиоксидант използвате, опасност от отравяне на организма не съществува. Същото е валидно и за адаптогените. Няма противопоказания за техния прием, освен ако е налице непоносимост към някоя от съставките на конкретен продукт.

Защо са необходими на спортистите?

По време на интензивно физическо натоварване, в човешкото тяло настъпват редица отклонения от нормата, в това число и по отношение натрупването на токсични вещества. Оксидативният стрес, на който са подложени клетките в човешкото тяло е виновен за тяхната мутация. Единственото средство, способно да победи свободните радикали, са продуктите, наречени антиоксиданти.

Същото е валидно и за добавките, категоризирани като адаптогени. Те помагат на тялото да се адаптира към състояния на стрес. Имат свойството да ускоряват възстановяването след тежко физическо натоварване, като същевременно увеличават силата и издържливостта по напълно естествен начин. За разлика от стимулантите и енергизиращите продукти, антиоксидантите и адаптогените не предизвикват нежелани странични реакции.

С какво са различните продуктите с марка 4+ от всички останали?

Всеки антиоксидант и адаптоген, разработен от италианската компания, е базиран на чисти растителни екстракти. За базова суровина са използвани растения с доказана способност да подпомагат детоксикацията на черния дроб и кръвта като: Силимарин, Ройбос, Зелен чай, Зелено кафе, Йерба мате, бял трън и селен – антиоксидант с изключително важна роля за доброто състояние на надбъбречната жлеза.

За престижната компания е въпрос на чест да използва единствено висококачествени и доказано чисти съставки. Опасните примеси (подобрители, овкусители и консерванти), са изцяло изключени от производствения процес. Докато в други марки хранителни добавки биха могли да се открият пестициди и геномодифицирани източници, то при суплементите на 4+ това е напълно изключено.

Защо са по-изгодни?

Ние ви предлагаме най-добрите антиоксиданти, съществуващи на пазара на спортни добавки. Това означава, че цената, която ще платите за една опаковка, ви осигурява оптималното количество полезни вещества, способни да подобрят общото ви здравословно състояние. Високата бионаличност на вещества с детоксикиращи и адаптогенни свойства, ви позволява да приемате по-малко количество продукт.

Голяма част от суплементите, включени в категорията притежават силно изявени антиоксидантни и адаптогенни свойства. По този начин си осигурявате двойно действие от един единствен източник. Вместо да влагате повече средства и приемате няколко различни медикамента, имате възможност да постигнете желания ефект с добре подбран суплемент на престижната марка 4+ Nutrition.