Здраве

Здраве

Малко производители имат специално разработена група хранителни добавки за здраве, но престижна компания като 4+ Nutrition е заложила на една такава серия с намерението да покрие всички възможни нужди и желания на хората на активния спорт.

В тази категория е събран широк спектър от суплементи, покриващи всеки аспект от интензивния диетичен и тренировъчен режим на запалените атлети. Тук можете да намерите най-добрите хранителни добавки за здравето, които ще ви помогнат да подобрите общото си физическо състояние. Мощният аминокиселинен комплекс на марката се грижи за нормалната функция на всички органи и системи в човешкото тяло.

Всеки спортист знае, че един болен организъм не може да постигне дори минимални спортни резултати. С помощта на здравословните добавки, се предотвратява оксидативния стрес, възникнал вследствие на тежките тренировки, и се нормализира метаболизмът на въглехидрати, протеини и мазнини.

Каква е ползата от тази категория суплементи?

Цялата гама полезни хранителни добавки, са създадени с идеята да предотвратят някои неприятни и опасни състояния, свързани с интензивните тренировки. Те имат мощно антикатаболно действие и възпрепятстват разпада на протеин в мускулната тъкан – процес, възникнал под въздействие на млечната киселина.

Окислителните процеси в клетките, са причина за преждевременно стареене, а те са неизбежни при един много натоварен тренировъчен режим. Продуктите за здраве като SPIRULINA +подпомагат елиминирането на токсините, натрупани под въздействие на свободните радикали.

Подобряване на храносмилателните процеси

Храносмилателните ензими са сред най-важните компоненти, синтезирани в човешкия организъм. Без тях не биха могли да се усвоят полезните вещества, съдържащи се в храната, както и тези, включени в състава на чудесните хранителни добавки на италианската компания.

За да има пълноценно усвояване на протеини, са необходими специалните ензими, които в много случаи организмът се затруднява да синтезира сам. С приема на оптималната доза ензими, ползата от всички останали спортни суплементи ще бъде голяма. Без тях добавките стават безполезни.

Помощ за сърдечно-съдовата система

Специалната група здравословни добавки, които са особено необходими на хората на спорта, са желязото и Омега 3 мастните киселини. Те имат пряко участие в кръвотворенето и подобряват състоянието на кръвоносната система, което е в пряка връзка с деленето на клетките в мускулната тъкан.

Недостигът на който и да е от тези компоненти би могъл да доведе до опасни състояния като анемия и повишени нива на холестерол – все фактори за влошено здраве. В спортните среди, поради специфичния диетичен режим и интензивно натоварване, тези проблеми са твърде често срещани.

Поддържане на идеално тегло

Ако целта ви е да поддържате идеално тегло, редуцирайки подкожните мазнини, бихте могли да се насочите към страхотните ни продукти от серията Carb Control за него и за нея. Те възпрепятстват усвояването на захарите, съдържащи се в голяма част от храните. По този начин се грижат не само за страхотната ви фигура, но и за общото ви здраве.

Наднормено тегло, само по себе си е предпоставка за възникване на редица хронични заболявания, които бихте могли да избегнете, с помощта на продуктите от този раздел. Въглехидратните блокери на марката са идеалната превенция на захарния диабет.

4+ Nutrition обръща специално внимание на здравето на професионалните атлети, създавайки отлични по качество и богати, като състав спортни добавки за отлично здраве. Всички те, заедно и поотделно, могат да подобрят общото състояние на тялото, а по този начин и спортните ви резултати.