Когато става въпрос за редукция на тегло, трудно може да се намери универсално решение, валидно за всички. Тъй като излишните килограми се натрупват под въздействие на различни физиологични процеси е важно първо да открием причината, за да можем да противодействаме адекватно. Ако сте решили да се избавите от излишните килограми, използвайки хранителна добавка за отслабване, то ето как да откриете правилната за вас.

Уверете се, че сте напълно здрави

Не е желателно да приемате добавки за отслабване, ако страдате от хронични заболявания, дори те да са причината за наднорменото ви тегло. Заболявания на щитовидната жлеза, като хипотириеоидизъм често са основен причинител на затлъстяването и затрудняват отслабването, независимо от прилаганите мерки.

Здравият организъм може да извлече максимални ползи от действието на препарати за редукция на тегло. Причина за това е способността на здравите органи да отговорят на стимулите, които активните съставки на добавките оказват върху тях.

Дори най-лекото неразположение може да попречи на усвояването на веществата, съдържащи се в продукта, който използвате. Възможно е също действието на добавката се намали при взаимодействие с лекарствата, които приемате по лекарско предписание.

Спорт, спорт и още спорт

Няма продукт, който да свърши тежката работа вместо вас, докато вие спокойно се излежавате пред телевизора. Физическото натоварване е най-добрият начин да се отървете от излишните мазнини, а в комбинация с подходящ диетичен препарат – и най-ефективен.

По този начин, дори да попаднете на неподходяща хранителна добавка за отслабване, ще можете да постигнете желаните резултати.

Ако решите да комбинирате приема на продукт с интензивни упражнения, то най-добре заложете на добавки, базирани на Л-карнитин. Тази аминокиселина има свойството да дава енергия, която набавя, изгаряйки мазнините. Всъщност, механизмът е друг – карнитинът доставя гориво на тялото, карайки го да гори мастните натрупвания в проблемните зони. В същото време, вие получавате прилив на сили, нужни за стриктното следване на спортния режим.

Балансирано хранене

Няма чудодейни препарати за отслабване. Тези, които наистина действат са само помощно средство – останалото зависи изцяло от вас. Ако се храните обилно и в диетата ви преобладават въглехидратите, то приемът на добавки за отслабване е напълно безсмислен. Добре балансираната диета включва всички групи храни, включително въглехидратите, но в този случай количествата са намалени, а източниците на захари са натурални. Това означава, че ще получите нужната енергия и ще изразходвате лесно поетите с храната калории.

Преди да се насочите към хранителните добавки за понижаване на теглото е добре да изготвите план, който да следвате стриктно. Този план трябва да включва балансиран хранителен режим, редовни спортни занимания – по възможност кардио упражнения или бягане и редовен прием на избрания препарат. Добрата стратегия е пълна противоположност на хаоса, а хаотичните действия са доказали своята неефективност по отношение на намаляване на теглото.

Бъдете постоянни в приема на добавката

Ако сте сигурни, че сте открили подходящата добавка за отслабване, бъдете постоянни в нейната употреба и не очаквайте мигновени резултати. Бързото сваляне на наднормено тегло не е здравословно и в най-добрия случай ще се лишите от телесни течности и голяма част от мускулната тъкан, без да сте изгубили и половината от мазнините, които ви пречат да бъдете във форма. Перфектен продукт, разработен специално за дамите е течният CUT 4 HER+ Liquid на 4+ Nutrition  – въздействащ на липидния метаболизъм (изгаряне на мазнините) и дренажа на излишните течности.