Пазарът на спортни добавки предлага огромен избор от продукти за изгаряне на мазнини, но това съвсем не означава, че всеки фет бърнър, който си купите ще ви избави от излишните мазнини, като с магическа пръчка. За да извлечете максимум ползи, трябва да следвате няколко прости, но важни правила, които ще ви гарантират 100 процентови резултати. Ето и най-важните фактори, които ще увеличат ефекта от приема на добавка за изгаряне на мазнини.

  1. Съставете план и го следвайте стриктно

Успешното понижаване на телесното тегло е сбор от 3 предпоставки: хранене, спорт, прием на фет бърнъри. Добре е да обедините тези три фактора в план за действие и да го следвате стриктно. Определете дните за спорт и съобразете графика си, така че нищо да не променя тренировъчната ви програмата. Изгответе си балансиран хранителен режим и се старайте да го следвате с възможно най-малко отклонения. Приемайте добавката редовно, дори в дните, в които не спортувате.

  1. Изберете достатъчно натоварващ тялото спорт

Изгарянето на мазнините се извършва чрез активиране на метаболизма и повишаване на телесната температура, а за целта е необходимо да натоварите максимално сърдечно-съдовата система. Програмите за разтягане, като йога, каланетика и пилатес са чудесно средство за оформяне на тялото, но те няма да ви помогнат да изгорите бързо излишните мазнини. Кардио упражненията са правилният спорт в този случай, а също и най-съвместими с прием на фет-бърнъри.

  1. Намерете правилния продукт

За да бъде максимално ефективен един фет бърнър той трябва да бъде качествен. Пазарът предлага достатъчно евтини решения, но те не ви гарантират максимална безопасност за здравето. Изберете продукт на утвърдена марка, като 4+ Nutrition, защото нейните добавки за изгаряне на мазнини са с доказана чистота и високо качество. Марката предлага чудесни бърнъри за мъже и жени в течен вариант и под формата на капсули. Ако искате добавка със стимулиращ ефект, то можете да заложите на EASY SHAPE+ – продукт с бавно и продължително освобождаване, който ви дава още повече енергия.

  1. Приемайте добавката правилно

Това означава да спазвате стриктно дозировката и времето за прием. Тъй като фет бърнърите имат допълнителното свойство да потискат апетита е добре да ги приемате поне половин час преди хранене. Така, възможността да се нахраните обилно е минимална или пък да подхапвате въглехидрати между основните хранения. Добавки от тази категория се приемат също преди тренировка, поради свойството им да дават допълнително енергия. След като изгарянето на мазнини се осъществява при физическо натоварване, добре е да дадете малко екстра тласък на процеса.

  1. Повишете приема на вода

Водата доказано помага за редукцията на наднормено тегло. Това се дължи на способността ѝ да помага за елиминиране на токсините в тялото, които доста често са причина за натрупването на телесни мазнини. Тъй като повечето добавки за изгаряне на мазнините имат лек диуретичен ефект е възможно да изгубите повече течности. Потенето в залата също ще лиши тялото ви от влага, затова задължително я възстановявайте регулярно. Водата подпомага метаболитните процеси, свързани с изгарянето на мазнини. Нужно ли е да ви изтъкваме още причини?

  1. Сменяйте добавката периодично

Тялото ни придобива резистентност към почти всички медикаменти и в това отношение нито един фет бърнър не прави изключение. С времето добавката ще намали своето действие и вие със сигурност ще го усетите. Променяйте продуктите според техния състав, а не според търговското им наименование. Ако известно време приемате суплемент, базиран на Л-карнитин е добре да го замените с продукт, който има активна съставка с коренно различни свойства.