Отслабването е дълъг и сложен процес. Дълъг, ако държим свалянето на килограми да е трайно. В такъв случай то се случва бавно и постепенно. Сложен, понеже всеки организъм си има особености, с които трябва да се съобразим, за да не му навредим.

Знаем, че храненето е от основно значение при отслабването. Какво, как и кога са трите ключови думи за решилите да свалят излишни килограми. Често пъти те се занимават и със спорт, като комбинират здравословно хранене с активно движение. Според всички специалисти, именно това е разковничето за стройна фигура. Много от спортуващите, обаче, стават почитатели и на популярните добавки за отслабване. Те допълнително подпомагат тялото да се освободи от излишните мазнини по здравословен начин, без негативни ефекти. Правилно ли е решението ни да използваме добавки, за да свалим излишно тегло?

Когато се разболеем и имунната ни система се понижи, много лекари предписват хранителни добавки. По този начин даваме на тялото си ударна доза микроелементи и вещества в чист вид, които трудно ще си набавим само от храната. На подобен принцип действат и хранителните добавки за изгаряне на мазнини. С тяхна помощ мастните клетки могат да се разграждат и, да се трансформират в допълнителен източник на енергия. Това е характерна функция на фет бърнерите,които са сред най-популярните добавки за отслабване. Освен това, тези препарати стимулират метаболизма, възстановяването на клетките и тъканите, и производството на ензими. Всичко това води до безкомпромисно отслабване и подобряване на здравето. За да постигнем този резултат, обаче, трябва да познаваме известните имена сред хранителните добавки, тъй като консумирането на вещества със съмнително качество може да ни навредят по опасен начин. Запознайте се с кратък обзор на най-добрите добавки за отслабване.

Фет бърнерът е познат на всички активни спортисти. Липотропният фетбърнър дори се препоръчва при здравословни проблеми със сърдечносъдовата система и диабет. Термогенният фетбърнър е чудесна комбинация от билки, минерали и аминокиселини, които стимулират метаболизма, разграждат мастните депа, и ги превръщат в източник на енергияенергия.

Л-карнитинът
 не отстъпва по популярност на фетбърнерите. Това е аминокиселина в течен вариант или под формата на таблетки. Основната функция отново е превръщането на мастните клетки в енергия.

Глутаминът е друг незаменим помощник в борбата с излишните килограми, известен още като “ бензинът на имунната система “.

Предтренировъчните ( азотни ) бустери са безценен източник на азотен оксид. Той помага за засилване циркулацията на кръвта, което го прави необходим и много полезен за активните спортисти.

Протеинът е добавка, която не може да бъде подмината, тъй като е главен източник на чиста енергия и на веществата, необходими за изграждане на мускулна тъкан. Освен това, той благоприятства имунната система.

Аминокиселините са “ носещите греди “ на протеина. А протеинът, както посочихме, е чист източник на енергия. Симбиозата между двете е неделима.

Естествено, няма как да се лишим от мултивитамините. Те са неотменима добавка не само за отслабващите, но и за всеки от нас, в определена от лекар доза и време на приемане.

Всички хранителни добавки за отслабване имат функцията да повишават имунната система. В комбинация с правилно хранене и редовно спортуване, решените да отслабнат ще се сдобият със стройна фигура, повишено самочувствие и подобрено здраве, което е най-важно за всеки от нас.